Tento web používá cookies
×

Az üveg elemeket tartalmazó lépcsőházak biztonságossá tétele a legnagyobb kihívások közé tartozik. Az erők hatását ugyanis úgy kell elosztani, hogy a törékeny elemek ne sérüljenek, ugyanakkor a védőrács megfelelően stabil és biztonságos legyen a gyermek számára.

Hasonló kéréssel fordult hozzánk egy prágai család. Mint a mellékelt fotón is látható, az üveg elem ebben az esetben a közlekedő korlátját helyettesítő üvegfal. Ez a megoldás optikailag szép tágassá teszi a teret, biztonsági szempontból azonban nagyon nehéz vele dolgozni.

Celkový pohled na obě zábrany.

A tulajdonosok eredeti elképzelései szerint a védőrácsok önfeszítő rendszerrel rögzültek volna, ez a megoldás azonban két okból sem volt kivitelezhető. Az első a nyílás mérete, a második pedig az üveglapra ható oldalnyomás. Az általunk javasolt kivitelezés mindkét problémára megoldást nyújtott. A biztonsági rács háromdimenziós alakzatban való elhelyezésével a rács önmagát támasztotta, a falra való rögzítés pedig tovább stabilizálta. Ilyen esetben a falrarögzítés pontjaiban kisebb erők hatnak, mintha önfeszítő lineáris rögzítést használnánk. A háromdimenziós alakzatot úgy alakítottuk ki, hogy a védőrácsból az elfordítható hajlatok segítségével félkörszerű alakzatot formáltunk. Ezáltal a védőrács súlypontja eltolódott. A rácsot tiplik segítségével a falra rögzítettük – a rögzítés helyét a rácsok feleslegessé válása után gletteléssel kitöltjük. Az üvegfalhoz való rögzítés a kivitelezés nagyon érzékeny pontját képezte. Itt eredeti rögzítőelemekre volt szükség, hogy a műanyag fali csatlakozókat hatékonyan az üvegfalhoz tudjuk rögzíteni. A megoldás része még néhány rugalmas elem is, melyek tompítják az ajtórész becsapódásánál vagy egyéb esetekben keletkező rázkódásokat.Levá zábrana s otevřenými dvířky.Pravá zábrana, je zde vidět její prostorový tvar zajišťující stabilitu.

 

 

 

 

Felhasznált elemek: Flex M védőrács, rozsdamentes üvegrögzítő fülek, rögzítőelemek. Ha Ön is biztonságossá szeretné tenni otthonát gyermeke számára, szívesen adunk tanácsot.

Thank you for rating this article.
×
Küldjön üzenetet
2000 karakter maradt