Tento web používá cookies
×

A lépcsőház bebiztosítása a leggyakoribb feladatok közé tartozik a lakás gyermekbiztossá tétele során. A rács korláthoz rögzítése gyakran komplikált és atipikus megoldásokat követel.

Amennyiben az átjáró nyílása nem szélesebb 118 cm-nél és a falak vagy a korlátok kellően stabilak, kedvelt megoldás a Premier ajtórács használata különböző számú toldóelemmel. Egy hátránya ennek a megoldásnak az, hogy áthaladáskor át kell lépni a keret alsó részét, ami csökkenti a lépcsőkön való közlekedés kényelmét és biztonságosságát. Amennyiben a falak nem nyomásállók, általában térben elhelyezett védőrácsok alkalmazását szoktuk ajánlani (viz előző kivitelezések) a Flex M-XXL sorozatból, úgy hogy a tartóelemek rögzítését egyedi módon oldottuk meg azért, hogy a fellépő nyomófeszültség minél kevésbé hasson a falra vagy a korlátra (kiváltképpen, ha üvegfalról volt szó) és azok a lehető legkevésbé deformálódjanak vagy károsodjanak. Ennek a megoldásnak a hátránya a nagyobb helyigény és a küszöb átlépésének szükségessége.

otevřená zabrana Guard Me netvoří žádnou překážku

Megoldásként a Guard Me lemezes biztonsági rácsot ajánlottuk a vásárlónak. Az előnyök első látásra észrevehetőek. Nyitott állapotban a biztonsági rács semmilyen akadályt nem képez és a lépcsőház szinte teljes tere szabadon marad. Zárt állapotban a rács megakadályozza, hogy a gyermek a veszélyes területre tévedjen. Nem kis fejtörést okozott viszont az, hogy hogyan erősítsük a biztonsági rácsot a falra és az üvegfal alkotta korlátra. A villanyvezetékek sokfelé ágazó rendszere miatt a fal egy aknamezőhöz hasonlított. Alapos méréseket követően sikerült a rácsot baleset nélkül a falra erősítenünk. Az üvegfal vastagságából adódóan a korláthoz való erősítés sem ígérkezett egyszerű feladatnak és végül egyedi atipikus megoldást igényelt. Egészében azonban elégedettek lehetünk az eredménnyel mind funkcionális, mind pedig esztétikai szempontból. A vásárló lakásában további védőrácsokat is felszereltünk. A kellő koncentrációnak és az alapos felkészülésnek köszönhetően a védőrácsok felszerelése csupán 2 óra 20 percet vett igénybe. Ha Ön is biztonságossá szeretné tenni otthonát gyermeke számára, szívesen adunk tanácsot. A Guard Me védőrácsról itt tudhat meg többet...

Zavřená zábrana

Thank you for rating this article.
×
Küldjön üzenetet
2000 karakter maradt