Tento web používá cookies
×

Egy fiatal család fordult hozzánk, akik családi házuk lépcsőházát szerették volna biztonságossá tenni gyermekük számára, hogy még véletlenül se eshessen le a lépcsőkön. Miután felmértük a helyzetet, a lépcsősor aljába

obrazek-2-400

a Premier ajtórács felszerelését ajánlottuk toldóelemmel. Az egyik oldalon ez a védőrács a falra rögzül, a másik oldalon 2 db Y-kus elemmel rögzítettük a korlát oszlop részéhez. Az eredeti szándékunk az volt, hogy a lépcsősor felső végére is Premier biztonsági rácsot helyezünk fel. Ám a legfelső lépcsőre való rögzítéssel jelentősen csökkent volna a védőrács magassága (73 cm-ről 57 cm-re). A rács lépcsők felé való nyitódása szintén nem lett volna teljesen biztonságos. Ezért döntöttünk végül a Flex védőrács mellett, melyet a fenti közlekedőben helyeztünk el, így lehetővé téve a kényelmes átjárást és megfelelő biztonságot nyújtva leesés ellen. Az egyik oldalon forgatható pánjai segítségével rögzül a falba, míg a másik oldalon egyedi rögzítési módszert használtunk és a korláthoz erősítettük a védőrácsot. Ezzel biztosítottuk a lépcsősor felső részét is. A felmérés során azonban jelentős hibát fedeztünk fel a közlekedő korlátján.
A korlátsort egyszerű vízszintesen elhelyezett 20 mm-es átmérőjű csövek alkotják, melyek 150 mm-es távolságban vannak egymástól. Ez a távolság sokkal nagyobb a biztonságos maximális 80 mm-es távolságtól, amely megakadályozza, hogy a gyermek átdugja közöttük a fejét. A csövek vízszintes elhelyezése továbbá létraként szolgál a gyermeknek a védőrács átmászásához. Ebből kifolyólag tanácsoltuk a korlát csövek közötti részének kitöltését, mely mindkét veszélyforrást semlegesítené. Az eredmény pedig egy nem csupán biztonságos, de egy az eredetivel összhangban levő esztétikus korlátsor.

obrazek-2-webobrazek-6-web

Thank you for rating this article.
×
Küldjön üzenetet
2000 karakter maradt