Tento web používá cookies
×

A közeledő fűtési szezon miatt egyre több szülő kéri a segítségünket abban, hogy biztonságossá tegyük gyermekük számára a kandalló környékét. A lent leírt esetben nem csak a kandallót, hanem a lépcsőházat is bebiztosítottuk.

hlivice2

Az emeletre vezető lépcsősor mindkét végében biztonsági rácsot kellett elhelyezni. A lépcsősor alja szinte tankönyvi esetnek bizonyult. Az önfeszítő rendszerrel rögzülő Premier (ajtórácsot az első lépcsőfokra helyeztük, növelve ezzel a magasságát 73 cm-ről 90 cm-re. A nyitószerkezet ezáltal szintén nehezebben hozzáférhetővé vált a gyerekek számára. Felül a lépcsősor egy közlekedőben ért véget, melyet korlátok határoltak. Biztonsági szempontból sajnos sem a korlátot kitöltő rudak egymáshoz viszonyított távolsága, sem pedig azok vízszintes elhelyezkedése nem volt ideális. Mivel a közlekedő nem volt túl nagy, egy darab Flex L, védőrácsot javasoltunk az egész tér biztonságossá tételéhez. A Flex L sínnel rögzül a falra, így nagyon egyszerűen lecsatlakoztatható és félretehető, ha éppen nincs rá szükség. A közlekedő elegendő helyet biztosított a védőrács ajtajának kinyitásához mindkét irányba.

hlivice1

Második feladatként bebiztosítottuk hogy a gyermek ne érhessen hozzá a forró kandallóhoz. Itt ismét a Flex rendszert vetettük be. Ez alkalommal két fekete színű Flex biztonsági rácsot kombináltunk össze. A rács elhelyezésének módja követte a kandalló formáját, megőrizve a szoba eredeti stílusát. Ily módon a védőrács a tér természetes elemeként hatott. Az elkerített területre két ajtóelemen keresztül lehetett bejutni. Fűtőtestek bebiztosításánál ki kell hangsúlyoznunk a végső hőteszt fontosságát, melynek célja kideríteni, hogy a védőrács nem melegszik-e át túlságosan a kandalló tüzétől. A hőforrástól számított általánosan tanácsolt távolság 75 cm. Nagy teljesítményű fűtőtest esetében azonban lehet nagyobb is. A hőteszt úgy zajlik, hogy a hőforrást maximális teljesítményre állítja, hogy a kandalló vagy a kályha a lehető legjobban felhevüljön. A hőmérséklet növekedése közben kezével ellenőrzi a védőrács felületi hőmérsékletét. Amennyiben a védőrács olyannyira felhevül, hogy nem képes a kezét rajta tartani, fejezze be a tesztet – a rácsot távolabb kell helyezni a hőforrástól. Miután a hőforrás eléri a maximális teljesítményt, hagyja ezen a teljesítményen még 15 percig. Ha ezután sem okoz gondot a kezét a rács legmelegebb pontján tartania, a teszt sikeresen befejeződött.

A lakás bebiztosítását nagyban megkönnyítette, hogy nem volt szükség atipikus elemekre és használhattuk a szabványos BabyDan Premier és Flex rendszereket. A telepítés utolsó fázisa a falra rögzítéssel együtt körülbelül 4 órát vett igénybe. Ha Ön is biztonságossá szeretné tenni otthonát gyermeke számára, szívesen adunk tanácsot.

Thank you for rating this article.
×
Küldjön üzenetet
2000 karakter maradt